Tuzlaci rasterećeni protiv Studenata

Sloboda gostuje Bosni

Tuzlaci rasterećeni protiv Studenata

Tuzlanska Sloboda Dita napravila je veliki posao samim ulaskom u polufinale doigravanja za košarkaškog prvaka Bosne i Hercegovine u kojem će za protivnika imati branioca naslova Bosna ASA BH Telecom.

U redovima tuzlanske ekipe svjesni su da će do finala preko Bosne jako teško doći, ali Sloboda je tokom sezone pokazala da ni u kom slučaju nije ekipa koju bi se trebalo potcijeniti. Uostalom, Sloboda je i ranije znala „skinuti skalp“ sarajevskim Studentima.

Bosna je jedina ekipa u Ligi 8 koju Sloboda Dita ove sezone nije uspjela savladati i to bi mogao biti motiv više tuzlanskim košarkašima.

Bosna je favorit cijelog prvenstva, a ne samo ovog polufinalnog dvoboja. Sloboda je, s obzirom na dužinu naše klupe, ostvarila veliki uspjeh samim tim što se plasirala u polufinale doigravanja. To, naravno, ne znači da smo se unaprijed predali u duelu sa Bosnom. Na nama nije nikakav imperativ pobjede i to može biti naša prednost“, rekao je trener tuzlanske ekipe Senad Muminović.

Sloboda Dita sutra gostuje u dvorani „Mirza Delibašić“ u prvom susretu polufinala košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, a drugi susret između ove dvije ekipe na programu je u utorak u dvorani „Mejdan“ u Tuzli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti