Tuzlaci u Čitluk putuju bez Halilbegovića
Foto: sloboda.ba

Prva liga BiH za muškarce, 17. kolo

Tuzlaci u Čitluk putuju bez Halilbegovića

KK Sloboda ostvarila je pobjede u posljednja dva kola (Zrinjski i Kakanj), a taj dobar niz žele nastaviti i u Čitluku gdje će gostovati ekipi Brotnja u okviru 17. kola Prve lige BiH za košarkaše.

Brotnjo je pretposljednjeplasirana ekipa košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine i u nedjelju će tražiti bodove spasa protiv Tuzlaka. No, u redovima Slobode vlada optimizam.

"Raduje nas što iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Brotnjo se pojačao i pozicija na tabeli sigruno nije mjerilo njihove snage. U utakmicu ćemo ući oprezni, ali i motivisani. Vjerujem da možemo ostvariti pobjedu", rekao je šef stučnog štaba KK Sloboda, Senad Muminović.

Tuzlaci će u Čitluk putovati bez Zlatana Halilbegovića koji se povrijedio u prošloj utakmici, a sa parketa će izbivati sedam do deset dana.

"Zlatan nam mnogo znači, ali ćemo pokušati nadoknaditi njegov izostanak. Sa ovim pobjedama otvorili smo vrata Lige 4 o dat ćemo sve od sebe da do nje i dođemo. Protiv Brotnja neće biti lako, ali u Kaknju smo pokazali da smo u dobroj formi i da se, pored toga što smo najmlađa ekipa, imamo pravo nadati doigravanju", rekao je Draško Alivijanić.

Utakmica se igra u nedjelju 23. januara, a sude je Haris Bijedić, Hariz Bilić (Sarajevo) i Mate Križanac (Tomislavgrad).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.