Tuzlaci vjeruju u pobjedu
Muminović vjeruje kako nema nepobjedivih

Igokea u derbiju kola gost u Mejdanu

Tuzlaci vjeruju u pobjedu

Večeras se igra derbi susret drugog kola košarkaške Lige 6 između Slobode i Igokee. Igokea je u prvom kolu upisala ubjedljivu pobjedu protiv Zrinjskog, dok je Sloboda poražena na Pecari od Širokog.

Igokea je jedina momčad koja je u prvom dijelu sezone slavila u Mejdanu, što izabranicima Senada Muminovića ulijeva još veću dozu opreza pred večerašnji duel.

“U odnosu na taj susret, Igokea je dovela šest novih košarkaša, među kojima i tri Amerikanca od kojih su dvojica igrali u Grčkoj. Lako su pobijedili pojačani Zrinjski tako da smo svjesni koliko su jaki. Ipak, nema nepobjedivih. Za kratko vrijeme teško je uigrati novu ekipu, pa u tome vidimo šansu. Na parketu, ipak, igraju samo petorica, tako da može odlučiti i trenutni motiv”, kaže Senad Muminović uoči večerašnjeg meča.

Na utakmici protiv Širokog lakšu povredu je doživio ponajbolji igrač Tuzlaka Miralem Halilović i njegov nastup protiv Igosa je pod znakom pitanja, ali bi se u tim trebao vratiti Dejan Jeftić.

“Za razliku od drugih ekipa, rotiramo najviše šest-sedam igrača. Svaki od njih mora dati dvocifren rezultat da bismo pobijedili”, priznaje Muminović.

Nakon utakmice protiv Igokee Slobodu čekaju dva uzastopna gostovanja, prvo kod Bosne pa onda i u Mostaru kod Zrinjskog. Stoga se u večerašnjem duelu pobjeda nameće kao imperativ. Toga je svjestan i prvi centar Muminovićevog tima, Draško Albijanić.

"Kada igramo na našem parketu, nemamo pravo razmišljati ni o čemu osim o pobjedi. Dobro bi nam došla, jer nam slijede dva uzastopna gostovanja, Bosni Asa BH Telekomu i Zrinjskom HT Mostar. Trebaće nam podrška publike, te ih pozivam u Mejdan”, najavljuje utakmicu protiv Igosa Draško Albijanić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti