Tuzlanke ostavile Borac na -39

Tuzlanke ostavile Borac na -39

Bez velikih rezultatskih uzbuđenja košarkašice Jedinstva BHT su apsolvirale 3. kolo Lige za prvaka BiH. Prije dvadesetak dana Borac ZO je bio ozbiljan takmac u Mejdanu, ali su Banjalučanke večeras iz Tuzle ispraćene s ubjedljivih 94:55.

Od samog početka utakmice evidetno je bilo kako Tuzlanke neće dozvolizi „egal“ igru. Poslije prve četvrtine na semaforu je stajalo 27:7, a na poluvremenu 59:24. S obzirom da Tuzlanke veće u subotu od 19 sati igraju derbi susret sa Mladim Krajišnikom, trener Azur Sakić je priliku za igru dao svim košarkašicama. Poene je upisala Kramer, Galušić, Ahmetbegović, Ikanović...

Ipak, najefikasnija akterka utakmice je bila Irma Rahmanović sa 30 poena, dok je kod gošći bolja od ostalih Nikolina Todorović sa 14.

Jedinstvo je s novom pobjedom došlo do skora 14-0 u ovoj sezoni, a pravo iskušenje imat će u subotu kada će na parketu Mejdana snage odmjeriti sa Mladim Krajišnikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.