Tuzlanke zaustavljene u Čitluku

Prvenstvo BiH za košarkašice, 15. kolo

Tuzlanke zaustavljene u Čitluku

Ekipa Brotnja 94 savladala je u derbiju 15. kola Prvenstva BiH sastav Jedinstva rezultatom 61:58. Iako su Tuzlanke važile za favorita, Čitlučanke su zasluženo ostvarile trijumf koji im ostavlja šanse za plasman u Ligu 4 u kojoj će se naći tri prvoplasirana tima i Mladi Krajišnik, jedini bh. predstavnik u regionalnoj WABL ligi.

Važnu pobjedu zabilježilo je i trebinjsko Neimarstvo 03 koje kao domaćin lako izašlo na kraj sa ekipom Borac Mladost (79:67). Osim pomenuta dva duela, na programu je bio i meč u Novom Gradu/Bosanskom Novom, između Slobode i Violete Livno, ali je isti odgođen na molbu domaćina.

S obzirom da je Zrinjski još ranije odustao od daljeg takmičenja u bh. eliti RMU Banovići su pobjedu ostvarili službenim rezultatom od 20:0, dok je slobodna bila ekipa zeničkog Čelika.
Jedini nedjeljni meč igraće u Sarajevu Željezničar UNIQA i BHN Bugojno.

Poredak
Željezničar 24 boda (susret manje), Jedinstvo 23, Neimarstvo Trebinje 03 22, Brotnjo 22, Čelik 21, Sloboda 20 (- 2), RMU Banovići 19, Borac Mladost 17, Violeta Livno 13 (-), BHN Bugojno 12 (-), Zrinjski 7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.