Tweety Carter odlazi iz Cibone

Amerikanac napustio Cibose nakon poraza od Zvezde

Tweety Carter odlazi iz Cibone

Tweety Carter raskinuo je ugovor sa Cibonom. Amerikanac je odlučio da napusti redove Cibosa nakon jučerašnjeg poraza od Crevene Zvezde. 

Carter je u Zagreb došao ovog ljeta, a prije Cibone igrao je za Venstpils. Carter dolazi sa Univerziteta Bylor, gdje je najbolje brojke imao u svojoj posljednjoj sezoni, kada je za prosječno 36 minuta bilježio 15 poena po susretu. Nakon Baylora igrao je u Tulsi u razvojnoj NBA ligi. 

 

U Evropu je stigao 2011., a prvi klub mu je bio Bnei Hasharon. U Izraelu je za 38 minuta na parketu postizao 20.7 poena po susretu, što su mu ujedno i najbolje brojke u karijeri. Ove sezone u ABA ligi postizao je 8.5 poena, te imao 2.4 skoka i 2.4 asistencije po susretu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.