Tyrese Rice MVP Final Foura
Foto: EPA

Rice MVP

Tyrese Rice MVP Final Foura

M. Šljivak

Američki košarkaš s crnogorskim pasošem, Tyrese Rice, proglašen je za najkorisnijeg igrača završnog turnira Eurolige.

Iako su pred Final Four imali najmanje šanse da dođu do naslova, Maccabi je prvo fantastičnom igrom u polufinalu protiv moskovskog CSKA, te zatim u finalu protiv Real Madrida, došao do šeste titule u Euroligi.

Rice je bio glavni igrač Maccabija u ova dva susreta. Prvo je u polufinalu postigao odlučujuće poene za prolaz u finale nekoliko sekundi prije kraja, da bi zatim Kraljevima ubacio 26 poena u velikom finalu.

To je ovom Amerikancu, koji ima i državljanstvo Crne Gore, bilo dovoljno da dođe do nagrade MVP-a završnog turnira, što je sasvim zasluženo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.