Tyronn Lue: Warriorsi su najbolji koje sam ikada vidio
Foto: EPA

Trener Cavsa se nada boljoj izvedi svoje ekipe

Tyronn Lue: Warriorsi su najbolji koje sam ikada vidio

Golden State Warriorsi su sinoć u prvoj utakmici NBA finala savladali Cleveland Cavalierse sa ubjedljivih 113:91, a trener Cavsa Tyronn Lue smatra da su Warriorsi najbolja ekipa koju je ikada vidio.

"Ni jedan drugi tim nije ovo uspio. Početi play-off omjerom 13-0. Oni konstatno obaraju rekorde", izjavio je Lue nakon ubjedljivog poraza njegove ekipe.

"Jaki su na domaćem terenu, znamo to...Mislim, oni su vjerovatno izgubili oko osam utakmica na svom terenu u zadnje tri sezone. Znali smo da će biti teško i prije nego što smo došli ovdje", nastavio je Lue, te dodao da bi im ova utakmica mogla pomoći u nastavku serije:

"Dobili smo šansu gledati ih kako igraju, vidjeti stil njihove ige, koliko brzo igraju. To ne možemo simulirati na treningu."

"Nakon što smo to vidjeli u mogućnosti smo se prilagoditi, i bićemo mnogo bolji", dodao je na kraju trener Cavsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi