U Belgiji već proglasili šampiona

Ugledali se na Litvance

U Belgiji već proglasili šampiona

A. Čaušević

Pojedina košarkaška takmičenja u Evropi su već završena. Nakon Litvanaca i Belgijanci su proglasili šampiona za ovu sezonu. 

Nakon odigranih 17 kola regularnog dijela vodeća ekipa u košarkaškom prvenstvu Belgije bio je Ostende koji je i proglašen prvakom.

Ostende je u dosadašnjem dijelu sezone imao učinak od 13 pobjeda i četiri poraz. Nakon današanje odluke tom timu je ovo deveta uzastopna titula.

U objašnjenju belgijske lige navodi se kako je ova odluka donesena kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Litvanci su titulu dodijelili Žalgirisu, a ostaje da se vidi da li će slične odluke početi donositi i ostali košarkaški savezi u Evropi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi