U finale memorijala 'Marijofil Džidić' plasirali se Mladost Mrkonjić Grad i crnogorsko KK Jedinstvo

Turnir u čast čovjeka koji je osnovao HKK Zrinjski

U finale memorijala 'Marijofil Džidić' plasirali se Mladost Mrkonjić Grad i crnogorsko KK Jedinstvo

U Mostaru je danas počelo 13. po redu izdanje međunarodnog memorijalnog turnira 'Marijofil Džidić' koji HKK Zrinjski organizira u znak sjećanja za čovjeka koji je najzaslužniji za osnivanje ovog kluba 1992. godine.

Na ovom izdanju memorijala 'Marijofil Džidić' nastupaju uz domaći Zrinjski ekipe OKK Čelik, Mladost Mrkonjić Grad, te crnogorski tim Jedinstvo iz Bijelog Polja. U današnjoj prvoj polufinalnoj utakmici sastali su se OKK Čelik i Jedinstvo. U tvrdoj utakmici u kojoj su oba tima igrala loše u napadu na kraju su se bolje snašli Crnogorci koji su slavili nekošarkaškim rezultatom 55:53. Iako su Zeničani imali prednost od 51:42 Crnogorci su uspjeli preokrenuti i poraziti tim Josipa Pandže koji će nakon najava o napuštanju prvenstva ipak na kraju igrati košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine. Više od pola poena za Jedinstvo (28) zabio je sjajni Nenad Vuković dok je kod Čelika po običaju bio najbolji Milivoje Božović s 20 koševa.

U drugom polufinalu sastali su se HKK Zrinjski i KK Mladost iz Mrkonjić Grada. Nakon sjajnog otvaranja Plemića gosti su se brzo pribrali i počeli kontrolirati utakmicu. Kako je susret odmicao Mladost je povećavala svoju prednost pa su tako gosti na kraju 3/4 vodili s velikih 68:48. Ipak, mladi i poletni tim Zrinjskog sjajno otvara posljedni period i serijom 20:4 vraća neizvjesnost u ovaj meč. Na kraju je Zrinjski pri rezultatu 79:77 za goste napravio propust kod defanzivnog skoka i umjesto napada za produžetak ili pobjedu Vraneš je zabio za potvrdu pobjede gostiju od 81:77. Kapetanović je s 22 poena bio najbolji kod Mladosti a sjajno su ga pratili Vraneš sa 17 i Marković sa 16 poena.
Mateo Zovko je sa 18 poena predvodio Zrinjski a 15 je zabio Naletilić dok je Soldo dodao 13.

U sutrašnjem finalu memorijala Marijofil Džidić tako će zaigrati Mladost i Jedinstvo dok će se HKK Zrinjski i OKK Čelik sastati u borbi za 3. mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi