U petak kraj glavoboljama?

KK Bosna dočekuje Krku

U petak kraj glavoboljama?

Od kako je stigao na kormilo KK Bosna ASA BHT srbijanski stručnjak Vlada Vukoičić imao je velikih problema sa sastavom tima s obzirom na brojne ozljede igrača koje su se ponavljale iz kola u kolo.

U nekoliko mečeva ekipa je bila desetkovana, a slično će biti i u sutrašnjem duelu protiv Krke (20.15 sati). No, pomenuti meč 25 runde NLB lige itekako se razlikuju od ostalih.

Naime, riječ je o direktnom obračunu bh. i slovenačkog tima u borbi za koeficijent. U slučaju Bosnine pobjede, država BiH u sezoni 2009/10. imala bi dva tima u Jadranu, baš kao i Slovenija koja bi izgubila jedno mjesto.
Meč će se odigrati u maloj dvorani KSC «Skenderija» zbog Sajma namještaja koji se održava u «Mirza Delibašić», a sa tribina će ga zbog povreda pratiti Goran Ikonić, Elvir Ovčina i Seid Hajrić.

Bitka za koeficijent

«Znamo koliko je važna utakmica jer nam rešava pitanje boljeg koeficijenta. Ako smo za neke prethodne susrete mnogli kazati da su imali popravni, onda se ovaj duel ne može tako okarakterisati. Ipak je nerealno očekivati da u zadnjem kolu protiv Partizana izborimo trijumf. Postoji mogućnost da i u slučaju poraza u sezoni 2009/10. budemo imali dva predstavnika, ali nam takav razvoj situacije ne odgovara jer bi onda zavisili od drugih rezultata. Verujem da se Krka može savladati i da bi onda priči bio kraj. Ekipa iz Novog Mesta je sastav kompletirala u januaru i njihovi rezultati u prvenstvu Slovenije, gde se nalaze na prvoj poziciji, najbolje govore o njihovim kvalitetima. Ukoliko moji igrači budu imali isti mentalni pristup kao u poslednjem meču protiv Cibone, nema razloga da se ne nadamo uspehu. Tačno je da postoji pritisak, ali će nam on dati dodatni motiv da idemo ka pobedi», dodao je Vukoičić.

Slično razmišlja i Božo Đurasović, krilni igrač bh. prvaka.
»Iako smo oslabljeni vjerujem da smo u prednosti. U duelu sa Cibonom smo pokazali da i desetkovani možemo parirati i jačim rivalima. Krka je kvalitetna, ali uz našu dobru igru i podršku sa tribina trijumf neće izostati», naglasio je Đurasović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.