U porazu Arisa, Bavčić 4 poena

U porazu Arisa, Bavčić 4 poena

Olympiakos pobjedom nad Arisom (95:63) i Panathinaikos koji je također bio uspješan protiv PAOK-a (95:52) opravdali su uloge favorita u prvim utakmicama polufinala košarkaškog doigravanja u HEBA ligi Grčke.

Baš kako je u svojim najavama i istakao naš reprezentativac Edin Bavčić koji igra za Aris, njima će mnogo važnija biti serija protiv PAOKA-a koja će ponuditi evropske nastupe. Ali do tada, valja igrati protiv Ivkovićevog Olympiakosa, a kako je pokazala prva utakmica to neće biti nimalo lako.

Već nakon prve četvrtine Olympiakos je vodio 30:10. Ozbiljniji otpor ekipa za koju igra Bavčić pružila je tek u trećoj četvrtini koja je završena rezultatom 19:19. Teodosić je bio najbolji igrač utakmice sa 20 poena.

Kod pobjednika još se istakao i Papalouks koji je dodao 13. U momčadi Arisa, Kashirov 13 poena i King 12. Edin Bavčić je za poraženi sastav igrao 18 minuta u kojima je postigao 4 poena. Za dva je šutirao 1-5.

Briljirao je i Panathinaikos protiv PAOK-a postigavši 95 poena baš koliko i Olympiakos u svojoj utakmici, ali zato primivši 11 poena manje. U igri mačke i miša, četiri igrača koje vodi Željko Obradović imali su dvocifrene brojke, a najviše su se istakli Sato sa 15, Calathes sa 14 i Tepić koji je postigao 9 poena. Kod poraženih igrača PAOK-a izdvojimo Giannakidisa sa 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.