U velikoj drami i nakon dva produžetka bh. juniori poraženi od Italije

Razigravanje od 9. do 16. mjesta

U velikoj drami i nakon dva produžetka bh. juniori poraženi od Italije

E. Škorić

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Heregovine večeras je odigrala novi meč na EP-u A divizije, te je u razigravanju od 9. do 16. mjesta poražena od Italije nakon produžetaka rezultatom 98:96 (75:75).

Poslije poraza od Španije, Finske i Litvanije, danas smo poraženi od Italije, mada treba istaći da je ovo bio najbolji meč naših juniora na Evropskom prvenstvu.

Italija je bolje otvorila meč, imala je 23:16 nakon prve četvrtine, no kako se bližio kraj prvog dijela, tako su naši momci igrali sve bolje. Na poluvremenu je bilo 40:36.

U fantastičnoj trećoj dionici bh. košarkaši dolaze do preokreta i u zadnjih 10 minuta ulaze s dobrom prednošću, no onda u ključnim trenucima ponovo padaju i dozvoljavaju rivalima da se vrate u meč.

Ušlo se u neizvjesnu završnicu, a devet sekundi prije kraja na semaforu je pisalo 75:75, da bi Vojin Ilić promašio trojku za pobjedu dvije sekunde prije kraja.

U produžetku je Italija bila nadomak pobjede, vodila je 85:83, ali je Ilić poentirao za 85:85 i novi produžetak. U produžetku Italijani ipak dolaze do pobjede, a nama ostaje razigravanje od 13. do 16. mjesta i prijeti nam ispadanje u B diviziju.

Federico Miaschi je ubacio 27 poena, Mattia Palumbo je dodao 22, dok je Matteo Graziani ubacio 17, a Luca Conti 14 poena. U našem timu je briljirao Vojin Ilić sa 29 poena, dok je Abdulah Kamerić ubacio 22 poena, a Haris Dedajić 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi