Ubica Jordanovog oca izlazi na slobodu

Demery dobio uslovnu slobodu

Ubica Jordanovog oca izlazi na slobodu

M. Šljivak

Larry Demery, jedan od dvojice ubica oca Michaela Jordana, izaći će na slobodu za tri godine.

Demery je podnio zahtjev za ranije puštanje na slobodu, sud mu je to odobrio i on će biti pušten iz zatvora 2023. godine.

James Jordan ubijen je 23. jula 1993. godine na autoputu nakon što se zaustavio na parkingu kako bi odspavao. Larry Demery i Daniel Green su ga ubili i ukraili su mu automobil.

Na suđenju Demery je svjedočio da su imali plan da samo zavežu Jamesa, ali da je Green samovoljno odlučio da ubije oca najvećeg košarkaša svih vremena.

To im je na kraju donijelo doživotne zatvorske kazne. Demery je odlučio da pokuša da se izbori za uslovnu slobodu nakon 30 godina i u tome je uspio. On će se na slobodi naći 6. augusta 2023. godine.

Podsjetimo, Michael Jordan je shrvan smrću oca odlučio 1993. godine da nakratko prekine karijeru, ali srećom vratio se nepune dvije godine kasnije.

Top Komentari

Dino69
Inace,ta dva kretena nisu ni znali da je to James Jordan
5 0
lopov84
Mislim da nece dugo ostat ziv na slobodi...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti