Udrih u Ciboni

Zamjena za Marina Rozića

Udrih u Ciboni

Nakon što se ozljedio kapetan momčadi Cibone Marin Rozić, u derbi utakmici prošlog kola NLB lige protiv Partizana iz Beograda, Uprava zagrebačkog kluba je odmah krenula u potragu za adekvatnom zamjenom.

Zamjena je došla u vidu Same Udriha, tridesetjednogodišnjeg,  194 cm visokog šutera. Udrih je slovenski reprezentativac i sa Slovenijom je na Eurobasketu osvojio četvrto mjesto, a prosječno je igrao 18 minuta po susretu.

Udrih je promijenio dosta klubova, počeo je u Polzeli,a igrao i za Geoplin Slovan, Union Olimpiju, Pivovarnu Laško, Hapoel, Gironu, Granadu i Estudiantes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.