Ukić odbio Olympiacos i ostaje u Torontu

Ukić odbio Olympiacos i ostaje u Torontu

E. Škorić

Hrvatski košarkaški reprezentativac Roko Ukić odbio je više nego dobru ponudu grčkog Olympiacosa, te odlučio ostati vjeran Toronto Raptorsima, iako su mu Grci nudili trostruko veću platu od one koju trenutno zarađuje.

Roko Ukić, košarkaš reprezentacije Hrvatske i Toronto Raptorsa odbio je ponudu grčkog Olympiacosa, koji mu je nudio tri puta veću platu od one koju dobija u Raptorsima.

Grčki mediji su bili sigurni da će Hrvat pristati na ponudu Olympiakosa, no iz nepoznatog razloga Ukić nije pristao na 5 miliona dolara u dvije godine, iako u NBA zarađuje tek 800 hiljada dolara godišnje.

Košarkaš se trenutno odmara u Španiji, nedostupan je za sve medije, a razlog njegove odluke koja se čini neshvatljiva znat će se kada se Ukić vrati u rodnu Hrvatsku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.