Ukrajinci sa dva NBA igrača u kvalifikacijama

Znatno jači u septembru

Ukrajinci sa dva NBA igrača u kvalifikacijama

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Ukrajine biće znatno pojačana u septembarskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Selektor Yevgen Murzin će u utakmicama protiv Španije i Crne Gore moći računati na dva NBA igrača. Za nacionalni tim su pristali igrati Sviatoslav Mykhailiuk (LA Lakers) i Alex Len (Phoenix Suns) i Ukrajina će dobiti zaista odlična pojačanja.

Preostalo je da se KS Ukrajine dogovori oko osiguranja sa ovim igračima, ali to sasvim sigurno neće predstavljati problem, pa će ovaj duo obući dres ove selekcije.

Pored Španije i Crne Gore selekcija Ukrajine će se za plasman na SP u grupi I boriti sa Turskom, Latvijom i Slovenijom uz činjenicu da protiv Turske i Latvije neće igrati jer su sa njima već odradili utakmice u prvom krugu.

Ukrajina je u drugu fazu prenijela devet bodova i za sada su samo ispred Slovenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti