Ulanovas i Delaney na meti Armanija

Nema krize u Milanu

Ulanovas i Delaney na meti Armanija

I dok pandemija koronavirusa širom svijeta u sportske kolektive donosi probleme, reduciranje plaća, otpuštanje igrača, takvih problema u milanskom euroligašu jednostavno nema. 

Olimpia Milano, ili Armani Exchange kako je sponzorsko ime kluba u ovoj sezoni nije pravio rezove na plaćama igrača koji su nedavno skupili milion eura i donirali bolnicama u Lombardiji.

I dok drugi velikani poput Barcelone drastično režu prihode igračima čak i za 70% kod Giorgia Armanija te krize nema, a čelnici kluba i struka dobili su zeleno svjetlo za sastavljanje tima za predstojeću sezonu.

Na meti Milaneza i trenera Messine su Žalgirisov combo bek Edgaras Ulanovas, te Barcelonin playmaker, sjajni Amerikanac Malcolm Delaney. Delaney je i sam potvrdio interes Armanija, a u ovoj sezoni postizao je 10.6 poena po susretu uz 4.7 asistencija, dok je Ulanovas na 8.3 koša i 2 asistencije po meču u Euroligi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi