Ulm opet deklasirao Skylinerse i ovjerio plasman u polufinale njemačkog prvenstva

Sjajna forma ekipe iz Ulma

Ulm opet deklasirao Skylinerse i ovjerio plasman u polufinale njemačkog prvenstva

Ekipa Ratiopharm Ulm pridružila se ekipi Ludwigsburga u polufinalu doigravanja za prvaka Njemačke. 

Nakon što je u prvom susretu na proste faktore razmontirao ekipu Fraport Skylinersa rezultatom 101:61 i tako već trasirao put u poluzavršnicu jer se četvrtfinale igralo na dvije utakmice i koš razliku, Ulm je sinoć svoje rivale razbio s 27 razlike.

Skylinersi su odlično igrali u prvom poluvremenu, u jednom trenutku vodili i s 10 razlike i iako se znalo da su šanse da dostignu -40 nikakve, činilo se da će se časnom pobjedom oprostiti od doigravanja. No Ulm od nastavka prvenstva igra sjajnu košarku pa su tako u drugom dijelu potpuno deklasirali svoje protivnike i opet ubilježili više nego uvjerljivu pobjedu.

Osetkowki s 20 i obst s 19 poena predvodili su pobjednike, a Bartolo i Masiulis ubacili su po 14 poena za nemoćne Skylinerse. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti