Umro vlasnik Utah Jazza
Miller nakon amputacije

Umro vlasnik Utah Jazza

Adnan Beganović

Bogati vlasnik NBA momčadi Utaha, Larry Miller, izgubio je posljednju životnu bitku. Larry Miller umro je u 65. godini života od posljedica dijabetisa. 

Iz Utaha su obavjestili javnost da je njihov vlasnik umro u svojoj kući okružen članovima porodice. Miller je u posljednjih nekoliko mjeseci svog života imao velikih zdravstvenih problema. Tako su mu prije nešto više od mjesec dana amputirane obe noge ispod koljena.

Miller je postao večinski vlasnik Utaha još davne 1985. godine kada je otkupio 50% dionica, da bi godinu kasnije preuzeo i drugu polovicu.

Trener Utaha, Jerry Sloan, nije krio svoje veliko razočarenje, a za američke medije je izjavio da je on lično izgubio velikog prijatelja i da će Miller puno nedostajati cijeloj momčadi.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.