Unicaja dovela Williamsa
Williams za vrijeme igranja u Lakersima s Kobe Bryantom

Euroliga

Unicaja dovela Williamsa

Unicaja Malaga je postigla dogovor s Amerikancem Shammondom Williamsom oko potpisa privremenog ugovora. Williams će u klubu iz Malage ostati do oporavka od povrede Giorgiosa Printezisa, a ukoliko postignu dogovor možda i produže suradnju.

34-godišnji Williams u Unicaju dolazi iz Pamese u kojoj je proveo posljednje dvije sezone. Prošle sezone je pomogao klubu iz Valencije da se plasira na Final Eight u Eurocupu. U 12 odigranih utakmica imao je statistiku od 12,8 poena i 3,6 asistencija po utakmici.

Unicaja će Williamsu biti drugi euroligaški klub u karijeri. U sezoni 2005/2006 bio je član Barcelone s kojom je stigao do finala sa ličnom statistikom od 12,6 poena i 4,3 asistencije.

U svojoj dosadašnjoj karijeri igrao je za Atlantu, Seattle, Boston, Denver, New Orleans, Orlando i LA Lakerse u NBA ligi, dok je u Evropi igrao za Ulker, Unics Kazan, Barcelonu i Pamesu, a sada će imati priliku da u dresu Unicaje pokaže šta zna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije