Unicaja namučila Panathinaikos u Atini

Euroliga

Unicaja namučila Panathinaikos u Atini

Midhat Šljivak

Košarkaši Panathinaikosa savladali su večeras ekipu Unicaje iz Malage rezultatom 78:73 u susretu 3. kola grupe E Eurolige.

Zeleni su tokom prve dionice imali konstantno vodstvo, pa je nakon prvih deset minuta domaći tim imao vodstvo od četiri poena 23:19. Sredinom druge dionice prednost Panathinaikosa je narasla i na deset razlike 33:23, no Unicaja se vratila u susret, te su na poluvremenu zaostajali samo dva poena 39:37.

U trećoj četvrtini jako dobra igra Unicaje koja im je donijela vodstvo, te su u posljednjih deset minuta susreta oni ušli sa dva razlike 58:56.

U završnih deset minuta Panathinaikos je konstantno vodio. Iako se u nekoliko navrata činilo kako će prelomiti utakmicu to se nije desil, pa se u posljednjih tridesetak sekundi ušlo sa samo dva razlike za Atinjane 73:71.  Ipak, Unicaja nije mogla do novog preokreta, te je Pao došao do pobjede u ovom susretu.

Do pobjede je grčkog predstavnika predvodio James Gist sa 17 poena, dok je za goste Earl Calloway ubacio 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.