Unicaja osramotila Valladolid, Sinanović solidan

ACB liga

Unicaja osramotila Valladolid, Sinanović solidan

Midhat Šljivak

Košarkaši Unicaje iz Malage razbili su na svom parketu ekipu Valladolida u 15. kolu ACB lige rezultatom 112:58...

Već nakon prve dionice pobjednik ovog meča je bio poznat. Unicaja je ovaj dio igre dobila 33:11, da bi na poluvrijeme otišli s 34 poena prednosti 59:25.

Katastrofa Valladolida nastavljena je i u trećoj dionici. Domaći košarkaši su povećali prednost na plus 46, 91:45, da bi na kraju slavili pobjedu od 54 poena prednosti 112:58.

Ryan Toolson je je predvodio domaći tim s 21 poenom u ovom susretu, a svi košarkaši su se upisali u strijelce.  Nedžad Sinanović je kod Valladolida ubacio osam poena uz šest skokova, a jedini dvocifren je bio Nikola Cvetinović s 11 poena.

Uvjerljivu pobjedu je slavila i Zaragoza koja je u Madridu slavila protiv Estudiantesa 89:62. Goste je do pobjede vodio Damjan Rudež sa 18 poena, dok je kod domaćeg tima Kyle Kuric ubacio 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.