Unicaja prekida niz Olympiacosa?

Večeras treće kolo Eurolige

Unicaja prekida niz Olympiacosa?

Večeras se nastavlja košarkaška Euroliga, a na rasporedu je sedam utakmica. Osim duela Brose Basketsa i Charleroija sve ostale utakmice izazivaju veliku pažnju i ne zna se koja bi mogla ponijeti epitet stvarnog derbija.

Ipak, nekako se čini da najviše pažnje izaziva dvoboj Khimkija i Caje Laboral. Caja je u prva dva kola upisala dvije pobjede, ali večeras izabranici Sergija Scariola najavljuju rampu Ivanovićevim momcima. Mirza Teletović će večeras, vjerovatno, stići do cifre od 1000 ubačenih poena u Euroligi, a za taj pothvat mu je potrebno još samo sedam poena.

Derbijem bi se mogao nazvati i dvoboj Olympiacosa i Unicaja Malage. Malaga će u Atini pokušati prekinuti niz nepobjedivosti Olympiacosa na domaćem parketu koji traje 16 utakmica. Teodoros Papaloukas večeras igra 200. euroligašku utakmicu i postaće drugi igrač po broju nastupa iz bivšeg suigrača iz CSKA JR Holdena.

Utakmica između Efes Pilsena i AJ Milana večeras je u znaku Nikole Vujčića. Iskusni hrvatski košarkaš večeras treba samo četiri skoka da postane drugi najbolji skakač svih vremena sa 1000 skokova, treba pet asistencija da postane šesti igrač sa 500 asistencija, a potrebna mu je jedna blokada kako bi se izjednačio na trećem mjestu vječne liste sa Marcusom Goreejem koji ima 120 blokada.

U Valenciji igraju dva najveća razočarenja dosadašnjeg toka sezone. Valencia i CSKA Moskva su u sezonu ušli sa velikim ambicijama, ali nakon dva kola još nemaju pobjede. Onaj ko večeras izgubi naći će se u velikim problemima. U Bambergu Brose Baskets traži drugu pobjedu protiv Charleroija koji je doživio oba poraza i u slučaju trećeg biće vrlo blizu ispadanja.

Mlada momčad Cibone je u prva dva kola doživjela dva poraza od Barcelone i Fenerbahčea, a večeras gostuje kod Montepaschija i teško će izbjeći treći poraz. Ipak, ovo je nova prilika za Bogdanovića, Radoševića, Zubčića, Stipčevića, Delaša i drugove da pokažu da je pred njima velika budućnost. Prokom će priliku za prvu pobjedu tražiti u gostima kod Žalgirisa koji je odličan na svom parketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.