Unicaja preko Barcelone u doigravanje

Unicaja preko Barcelone u doigravanje

Utakmicama 34. kola završen je regularni dio sezone ACB lige. U posljednjem kolu pala je odluka o posljednja dva učesnika doigravanja, a to su Fuenlabrada i Unicaja Malaga.

Unicaja je za ulazak među osam morala slaviti u Barceloni kod lidera i to je uspjela. U vrlo dobroj i do kraja neizvjesnoj utakmici Unicaja je slavila rezultatom 84:79 i tako osigurala poziciju broj osam koja joj u prvom krugu doigravanja donosi duel upravo protiv Barcelone. 

Fuenlabrada je meč loptu imala na svom parketu protiv Joventuta i slavila je ubjedljivu pobjedu 108:81. Leo Mainoldi je ubacio 21, a Gustavo Ayon 19 poena u pobjedi madridskog sastava koji će u četvrtfinalu igrati protiv gradskog rivala Reala koji je danas bio bolji od Menorce. 

Četvrto mjesto je zauzela Caja Laboral, koja je danas bez Mirze Teletovića u sastavu, slavila protiv Lagun Ara rezultatom 79:70. Caja će za protivnika imati Gran Canariju, dok će posljednji četvrtfinalni par činiti Valencia i Bilbao Basket.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije