Unicaja preokretom do pobjede nad Panathinaikosom

Euroliga

Unicaja preokretom do pobjede nad Panathinaikosom

Midhat Šljivak

Košarkaši Unicaje savladali su večeras u Malagi ekipu Panathinaikosa rezultatom 66:60 u susretu 10. kola Top 16 faze Eurolige.

Prvi period je donio dobru odbrambenu igru gostiju iz Atine. Dobili su ovaj dio igre 16:8, da bi na poluvrijeme otišli sa devet poena prednosti  35:26.

U nastavku susreta Unicaja je zaigrala nešto bolje. Nakon 30 minuta igre zaostatak je i dalje bio devet poena 53:44, ali je Unicaja pokazala zube u posljednjoj četvrtini.

Trojkom Williamsa na nešto više od minut do kraja Unicaja je došla do vodstva 63:60, a u završnici Williams još jednom trojkom postavlja konačnih 66:60.

Marcus Williams je susret završio sa 22 poena, dok je za Pao Jonas Maciulis ubacio 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.