Unicaja preokretom do pobjede nad Realom

Osam poena Đedovića u Atini

Unicaja preokretom do pobjede nad Realom

Midhat Šljivak

Košarkaši Unicaje iz Malage savladali su u 11. kolu Top 16 faze Eurolige u Madridu ekipu Reala rezultatom 77:74.


Real je dominirao u prvih 20 minuta ovog susreta i činilo se kako će lagano doći do pobjede. Prvu dionicu su Kaljevi dobili 21:15, a na poluvrijeme su otišli sa osam poena prednosti 40:32.

Ipak, u trećoj četvrtini Unicaja igra zaista fantastično. Razbili su Real u ovom dijelu igre 28:13, te su oni u posljednju četvrtinu ušli sa prednošću od sedam poena 60:53.

Uspjeli su gosti u završnih deset minuta odbraniti prednost, te su na kraju slavili veliku pobjedu protiv favorizovanog Reala.

Unicaju je do pobjede predvodio Luka Žorić sa 21 poenom i 12 skokova, Simon je dodao 18, dok je kod Reala Sergio Rodriguez ubacio 17 poena.

Panathinaikos je u drugom večerašnjem meču razbio berlinsku Albu rezultatom 82:58. Domaći tim je dominirao cijelim tijekom utakmice i na kraju su zasluženo stigli do pobjede.

Nihad Đedović je kod ALbe upisao osam poena, dok je Pao do pobjede vodio Jonas Maciulus sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.