Unicaja se vratila iz mrtvih
Cabezas je bio sjajan i ovaj put

ACB Liga doigravanje

Unicaja se vratila iz mrtvih

Unicaja Malaga se uspjela vratiti u igru za plasman u polufinale španske ACB lige. Nakon poraza na domaćem terenu u prvoj utakmici, sinoć su se revanširali Gran Canariji istom mjerom.

Unicaja je odigrala meč u kojem je spašavala sezonu. Nakon neočekivanog poraza na domaćem terenu u prvoj utakmici, sada su morali slaviti kako bi ostali u igri za visok plasman,i kako ne bi u dvije utakmice prokockali sve ono što su radili tokom cijele sezone.
 
U utakmici koju su odigrali pod velikim pritiskom, ipak su uspjeli slaviti i tako izboriti majstoricu na svom terenu u kojoj će ipak biti u blagoj prednosti. Unicaja je odigrala utakmicu kao pravi kolektiv, što se vidi i iz podatka da su se svi igrači koji su nastupili upisali u strijelce. Ipak, bolji od ostalih bio je centar Boniface Ndong sa 17 poena i 11 skokova, dok je odličnu partiju pružio i play Carlos Cabezas sa 14 poena. 

Gran Canaria je propustila veliku šansu da nakon pobjede u Malagi večeras pred svojim navijačima prođe u polufinale i tako napravi jedan od najvećoh uspjeha u posljednjih nekoliko godina. Ipak, veliki pritisak je učinio svoje, i sada su u veoma teškoj poziciji. Prvo ime Gran Canarie bio je Josh Fisher sa 16 poena, a vrlo dobar meč odigrao je i Jim Moran sa 12 poena. 

Rezultat:

Gran Canaria – Unicaja Malaga 68:70 (1:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.