Unicaja u derbiju kola bolja od Caje

Unicaja u derbiju kola bolja od Caje

U prve dvije utakmice drugog kola španske ACB lige odigrana su dva derbija u kojima su pobjede upisale domaće momčadi. Unicaja je bila bolja od Caje, a Valladolid od Estudiantesa.

Unicaja Malaga i Caja Laboral su odigrali odličnu utakmicu koja je opravdala epitet derbija kola. Domaća momčad je u finišu utakmice odigrala smireniju utakmicu bez mnogo srljanja i to je bilo dovoljno za pobjedu protiv aktuelnog prvaka (76:69). U duelu dva velika stručnjaka Aito Reneses je bio bolji od Duška Ivanovića.

Reneses je priliku za igru pružio svim igračima osim Rafaelu Freireu, a svi su mu se odužili postignutim poenima. Najefikasniji su bili Berni Rodriguez sa 15 i Joel Freeland sa 12 poena. Kod Caje je ubjedljivo najbolji bio Fernando San Emeterio sa 30 poena, dok je Mirza Teletović ubacio 5 poena i dodao 6 skokova uz šut za tri poena 1/9.

Valladolid je protiv jednog od najvećih rivala Estudiantesa slavio sa 79:66. Jason Robinson je sa 21 poenom odveo Valladolid do pobjede, Eulis Baez je dodao 16, dok su kod Studenata bolji od ostalih bili Daniel Clark sa 15, te Jayson Granger i Hernan Jasen sa po 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.