Unicaja za pola koša bolja od Estudiantesa

Endesa liga, 18. kolo

Unicaja za pola koša bolja od Estudiantesa

Osamnaesto kolo španske Endesa lige danas je ponudilo nekoliko veoma zanimljivih susreta, a svakako je najinteresantnije bilo u duelu između Estudiantesa i Unicaje koji je okončan pobjedom gostiju od pola koša razlike. Rezultat je na kraju glasio 85:84.

Goste su do 12. ovosezonske pobjede predvodili Zoran Dragić i Sergi Vidal sap o 12 ubačenih poena. Za razliku od Slovenca koji na parketu proveo nešto više od 22 minute, Vidal je za svega devet minuta na teren uspio ostvariti identičan učinak kao i slovenski košarkaš. Bolji od ostalih u redovima domaćeg tima bio je Kyle Kuric sa 15 poena.

Kada je riječ o preostalim susretima Joventut je slavio visoku I apsolutno zasluženu pobjedu protiv Manrese, dok je Zaragoza na domaćem terenu bila bolja od Bilbaa. U prvom susret današnjeg programa Endesa lige Xacobeo je slavio protiv Canariasa za 84:76.

Endesa liga, 18. kolo:
Xacobeo Blusens - Laguna Canarias 84:76
Zaragoza - Bilbao 88:72
Estudiantes - Unicaja 84:85
Joventut - La Bruixa d'Or 93:72

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije