Unicaja želi Rakočevića

Povratak u Španiju

Unicaja želi Rakočevića

Adnan Beganović

Srbijanski košarkaški internacionalac, košarkaš Efes Pilsena, Igor Rakočević, mogao bi se vratiti u Španiju, tačnije ovaj sjajni igrač mogao bi obući dres Unicaje, koja je pokazala veliko interesovanje za njegove usluge.

Unicaja sjajno igra u Euroligi, već je obezbjedila prolaz u narednu fazu takmičenja, no u španjolskom prvenstvu loše stoji pa su čelni ljudi kluba odlučili pojačati ekipu.

Problem u pregovorima mogla bi predstavljati činjenica da je Rakočević prošlo ljeto potpisao dvogodišnji ugovor sa Efes Pilsenom vrijedan 1.8 miliona eura, no Unicaja se uzda u to da će ga turski klub pustiti ukoliko ne obezbjedi prolaz u narednu fazu Eurolige, a šanse Efes Pilsena za to su minimalne.

Podsjetimo, prije odlaska u Tursku, Rakočević je pet sezona igrao u Španiji, a sjajne igre u Tau Ceramici uvrstile su ga u idealnu petorku prošlosezonske Eurolige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.