Unics namučio Barcu

Euroliga

Unics namučio Barcu

Midhat Šljivak

Barcelona je mnogo teže od očekivanog savladala Unics iz Kazana u drugoj utakmici serije pred svojim navijačima rezultatom 66:63, te su poveli sa 2:0 u seriji.

Domaći košarkaši su odlično otvorili susret. Poveli su 11:2, no gosti se uspjevaju vratiti u susret, te na mali odmor otići sa samo četiti poena zaostatka 17:13.

Drugi period odlično započinje Unics, te prelazi u vodstvo, no Barcelona ipak do kraja prvog poluvremena vraća vodstvo, pa se na poluvrijeme odlazi rezultatom 33:30 u korist Katalonaca.

U nastavku susreta Barca konstatno ima prednost, dok je Unics stalno jurio prednost. Uspjeli su uposljednjoj minuti stići do izjednačenja 61:61, no ipak Barca nije dozvolila iznenađenje, te su zasluženo slavili.

Juan Carlos Navarro je sa 18 poena predvodio Barcu, dok je Nathan Jawai kod Unicsa ubacio 21 poen. Bh. reprezentativac Henry Domercant ubacio je samo 2 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.