Unics zaledio protivnika i oborio rekord

Procom nije mogao do daha

Unics zaledio protivnika i oborio rekord

Unics Kazan je jučerašnjom predstavom u 9. kolu Eurolige kada su pobijedili Prokom (68:41) postavio nove granice kada je uspješnost u odbrani u pitanju.

Limitirajući igrače Prokoma na samo 11 postignutih poena tokom prvog poluvremena, košarkaši trenera Evgeny Pashutina oborili su rekord iz 2003. godine, kada je u prvom dijelu sezone CSKA limitirao Krku iz Novog Mesta na samo 14 poena u drugom dijelu utakmice. Taj meč je završen pobjedom Moskovljanja (89:35).

Još je nešto interesantno kada je Unics u pitanju, a jednako tako poražavajuće za igrače Prokoma. Oni su tokom druge četvrtine postigli samo 5 poena.

Rekord za najmanje poena tokom jednog poluvremena i dalje je u vlasništvu košarkaša Montepaschia iz Siene, koji su za 20 minuta, ali u utakmici Playoffa postigli samo 9 poena Olympiakosu. Bilo je to prošle sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.