Unikatan, hrabar, naš: Nurkić vjeran svom 'fazonu'!

Narugao se i Cousinsu

Unikatan, hrabar, naš: Nurkić vjeran svom 'fazonu'!

Jusuf Nurkić ne bira žrtve. Naš košarkaš ima ritual koji je do ludila doveo prvo braću Gasol a sada i Cousinsa.

Ni sjajni centar Sacramenta nije prošao bez Nurkićeve provokacije. Fenomenalni rookie iz naše domovine već je dobio epitete neustrašivog pa i ludog, a da je sve to opravdano uvjerili smo se još jednom.

Međutim, sve to spada u dio ove igre i sasvim je normalno vidjeti i ovakve emocije na parketu. Složit ćete se, u NBA ih posljednjih godina nedostaje i sve to izgleda isuviše programirano. Svi se strogo pridržavaju pravila, tehničke se dobijaju za najmanje sitnice a likovi poput Nurkića se u najjačoj svjetskoj ligi odavno nisu pojavili. Ako i jesu, malo ih je.

Zato ne treba osporavati to što se Nurkić 'ruga' protivnicima i što mu nakon postizanja koša ne svira neki američki rep ili neki drugi hit, već balkanska muzika. To je Nurkić, to je njegov stil i možemo biti ponosni što se jedan 20-godišnjak u svojoj prvoj sezoni u NBA postavio tako hrabro i beskompromisno. Namjerno nećemo reći da se uklopio, jer je unikatan i 'fura svoje'.

OpPJ0eriQVM

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.