Union Olimpija bolja od Heliosa

Košarkaško prvenstvo Slovenije, finale

Union Olimpija bolja od Heliosa

A. Beganović

Košarkaši Union Olipije u prvom susretu finala prvenstva Slovenije pred svojim navijačima u dvorani Tivoli ubjedljivo su svladali Helios (72:43). 

Izabranici bivšeg trenera "Studenata" Jurija Zdovca odigrali su možda i najbolju utakmicu sezone. Sjajnom odbranom goste iz Domžala limitirali su na samo 43 poena.

Bivši kapiten naše reprezentacije, Jasmin Hukić, na parketu je proveo 20 minuta i u pobjedi Olimpije ugradio 5 poena, dva skoka i isto toliko asistencija. Aleksej Nešović nije imao minutažu u  sinoćnjem susretu.

Kod Union Olimpije najefikasniji su bili Ožbolt sa 17 i Golubović sa 15 poena, dok je kod gostiju Lashkevich sa 15 poena bio najučinkovitiji.

Druga utakmica na rasporedu je u subotu u Domžalama.

Košarkaško prvenstvo Slovenije, finale:
Union Olimpija – Helios Domžale 72:43


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.