Upravni odbor mjesto Predsjedništva KSBiH

Upravni odbor mjesto Predsjedništva KSBiH

Emir Dindić

Nakon neuspjeha u kvalifikacijama i svega što se dešavalo oko košarkaške reprezentacije,  jučer je održana izborna skupština KS BIH.

Novitet u odnosu na predhodne godine je taj da je po prvi put izabran upravni odbor  umjesto predsjedništvo.

Za predsjednika upravnog odbora je izabran Nihad Imamović dok su izabrana i dva podpredsjednika Zoran Tegeltija i Miro Gugić, te članovi upravnog odbora: Mirsad Đonlagić, Mensur Mulalić, Miroslav Ramljak, Darinko Mihaljević, Dragan Despotović i Miodrag Šakotić.

Nakon što je izabran vrh BiH košarke prvi potez mogao bi biti, kako se nezvanično saznaje, smjena prvog operativca saveza Zdravka Kneževića, obzirom da su mnogi klubovi su nezadovoljni njegovim radom. Novi generalni sekretar će po svim prilikama morati biti iz Sarajeva, tačnije na raspolaganju u svako doba, a takođe neće biti ni zanemarene stručne reference koje će morati da posjeduje kao i nesporan košarkaški ugled. Kako se saznaje najbliži da zamjeni Zdravka Kneževića je Miralem Zubović, nekadašnji košarkaš, trener i selektor mlađih selekcija BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.