Usvojena ostavka Zdravka Kneževića

Zasjedao Upravni odbor KSBiH

Usvojena ostavka Zdravka Kneževića

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine usvojena je ostavka generalnog sekretara KSBiH Zdravka Kneževića.

Naime, bura se digla u posljednjih nekoliko dana, kada je iz Slovenija pozivnica za NLB ligu naredne sezone otišla na adresu Bosna ASA BH Telecom, a ne u Aleksandrovac, kod viceprvaka BiH Igokee.

Knežević je ispred kancelarije KSBiH uputio na adresu firme Sidro, vlasnika NLB lige, dopis o bodovanju, prema kojem Bosna treba da dobije pozivnicu, a ne Igokea. Kancelarija KSBiH je donijela odluku prema kojoj prvak i viceprvak Bosne i Hercegovine idu u NLB ligu, ali tek od naredne sezone, što je izazvalo pometnju.

Knežević je, pod velikim pritiskom lobija iz Aleksandrovca, morao podnijeti ostavku, a po svemu sudeći Bosnu i Hercegovinu će u NLB ligi naredne sezone ipak predstavljati Široki i Bosna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.