Utakmica 2. kola Eurolige između Khimkija i Žalgirisa odgođena za sutra

Nekoliko pozitivnih testova u timu iz Podmoskovlja

Utakmica 2. kola Eurolige između Khimkija i Žalgirisa odgođena za sutra

Utakmica 2. kola Eurolige između Khimkija i Žalgirisa neće se odigrati večeras kako je predviđeno. 

U timu iz Podmoskovlja koji je večeras trebao ugostiti prvaka Litve nekoliko je košarkaša koji su na posljednjim testovima bili pozitivni na koronavirus.

Košarkaši ruskog Euroligaša Jordan Mickey, Jannis Timma i Andrey Voronov imali su pozitivne PCR testove i odmah su izolirani od ostatka ekipe a kako je javljeno iz Khimkija osjećaju se dobro bez izraženih simptoma. Utakmica je odgođena na 24h, što znači da bi se trebala odigrati sutra u 19h, no to nije sigurno, jer ukoliko ponovljeni testovi ostatka momčadi Khimkija budu pozitivni, vrlo lako bi se moglo desiti da ruski tim doživi sudbinu Cedevite čija je utakmica Eurocupa protiv Bursaspora za zelenim stolom registrirana za turski tim. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi