Utakmica iz snova Jusufa Nurkića

Gura Portland ka play-offu

Utakmica iz snova Jusufa Nurkića

Košarkaši Portlanda savladali su Denver sa 122:113 (32:35, 34:29, 29:21, 27:28), u direktnom okršaju za poziciju koja vodi u play-off.

Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić odigrao je briljantnu partiju i zabilježio rekordna 33 poena protiv bivšeg kluba. Pored toga Nurkić je uspio da zabilježi 16 skokova, tri blokade i dvije asistencije za 32 minuta provedena na parketu Moda centra.

Naš centar imao je sjajan procenat šuta iz igre (12/15), kao i sa linije za slobodna bacanja (9/11).

CJ McCollum je sa 39 poena bio prvi strijelac pobjedničkog tima, dok je Damian Lillard susret okončao sa 19 koševa, sedam asistencija i šest uhvaćenih lopti.

Goste je predvodio Jameer Nelson sa 23 poena, a pratio ga je Gary Harris sa 19 pogodaka. Wilson Chandler upisao je 17 koševa i devet skokova, dok je srbijanski centar Nikola Jokić imao isti košgeterski učinak, te po osam uhvaćenih lopti i asistencija.

Portland je trenutno osmi na Zapadu sa omjerom 36-38 i ima pobjedu više u odnosu na Denver, ali i bolji međusobni skor. Do kraja regularnog dijela takmičenja obje ekipe odigraće još po osam utakmica.


Jusuf Nurkić - 33 poena 16 skokova by situacijeliga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi