Varda i Servitium stigli do domaćih pobjeda

Liga 13, 15. kolo

Varda i Servitium stigli do domaćih pobjeda

U posljednje dvije utakmice 15. kola Lige 13 slavili su domaćini. Tako su se Varda i Servitium svojim pobjedama uklopili u čitavo kolo koje je iza nas i u kojem nije bilo niti jedne pobjede gostiju.

Varda je savladala Borac (59:52) u utakmici punoj preokreta. Prvu četvrtinu Varda postiže samo 5 poena (5:16), ali zato u drugom periodu uzvraća (120:11).

U drugom poluvremenu dosta je izjednačeno (treća četvrtina, 12:15), sve do zadnjih deset minuta kada Varda ostvaruje 12 poena prednosti (22:10) što je bilo dovoljno za pobjedu.

U sastavu domaćina najbolji je bio Đurđević sa 12 poena. Po 9 su dodali Marković, Vuković i Simić. U Borcu najbolji su bili Ivić, Pavlović i Lončar . Ova trojka je postigla po 11 poena.

Zrinjski je nastavio sa porazima i ovaj najnoviji se dogodio protiv Servitiuma (69:52). Igrači iz Mostara su pogotovo katastrofalno odigrali prvi period kada su postigli samo 7 poena (23:7).

U Servitiumu Đorić 17, Baković 15 i Topolović 8 poena. Za Zrinjski Kapelan 14, Jones 13 i Hasandić 8 poena uz isto toliko skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.