Varda korak od Menorce

Bh. reprezentativac blizu povratka u ACB ligu

Varda korak od Menorce

Bh. Reprezentativni centar Ratko Varda je, ako je vjerovati španskim medijima, vrlo blizu potpisa ugovora s Viva Menorcom, klubom za koji je već nastupa u sezoni 2007/2008.

Pregovori između kluba i Varde su u završnoj fazi, a zapelo je oko 50. 000 eura. Varda je u ACB ligi već nastupao s dosta uspjeha za Real Madrid i Viva Menorcu.

Prošle sezone je bh. reprezentativac igrao za poljski Prokom s kojim je dospio do četvrtfinala Eurolige i naslova prvaka Poljske. Prosječno je bilježio 9.8 poena i 5 skokova po utakmici.

Ovaj 31-godišnji centar je rođen u Bosanskoj Gradišci, a u karijeri je nastupao za Partizan, Detroit, Washington, Olimpiju, Apollon, Bešiktaš, Kijev, Real Madrid, Menorcu, Žalgiris, Khimki i Prokom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.