Varda nosio Prokom do pobjede

Košarkaška Euroliga

Varda nosio Prokom do pobjede

U do sada završene tri utakmice košarkaške Eurolige, pobjede su ostvarile ekipe Prokoma, Montepachi Siene i Fenerbahce Ulkera.

Prokom je došao do pobjede na svom parketu u susretu sa Khimkmijem rezultatom 71:67 uz novu odličnu partiju reprezentativca Bosne i Hercegovine Ratka Varde.

Bh. centar je proveo 22 minute na parketu, te je za to vrijeme ubacio 14 poena i imao četiri skoka, za ukupnu valorizaciju od deset, te je ujedno bio i najefikasniji košarkaš u svojoj ekipi. Poen manje ubacio je Daniel Ewing. Poražene je po broju poena predvodio Keith Langford sa 17 poena.

Fenerbahce Ulker je ostavio vrijednu pobjedu na gostujućem terenu kod Lietuvos Rytasa rezultatom 81:75. Prvo ime u dresu turskih Kanarinaca bio je sjajni Splićanin Roko Leni Ukić sa 24 poena, dok je Emir Preldžić ubacio samo dva poena. Kod domaćih, Gecevicius sa 16 poena prvo ime, dok Kenana Bajramovića nije bilo u sastavu.

Montepaschi je došao do lagane pobjede kod Choleta predvođen Ksistofom Lavrinovičem, koji je ubacio 23 poena, dok je kod poraženih najefikasniji bio Allan Robinson sa 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.