Varda odličan u pobjedi Prokoma
Sjajna igra našeg reprezentativca

Euroliga Top 16

Varda odličan u pobjedi Prokoma

Odigrane su i dvije preostale utakmice večerašnjeg programa Top 16 faze Eurolige. Efes Pilsen je pobjedom nad Maccabijem ostao u igri za prolazak u četvrtfinale, dok je Ratko Varda sa svojim Prokomom nanio prvi poraz CSKA Moskvi.

Efes Pilsen je pobjedom nad Maccabijem (63:56) zakomplikovao situaciju u grupi.  Ukoliko sutra Real dobije Montepaschija u Madridu, čak četiri ekipe će imati omjer 2-2 dva kola prije kraja. Utakmica je većim dijelom bila izjednačena, ali zahvaljujući visokim igračima, Efes je u finišu stigao do pobjede.

Ono što su mnogi najavljivali obistinilo se. Maccabi u ovom trenutku nema pravog centra koji bi mogao parirati visokim igračima svojih protivnika. To je najbolje iskoristio Mario Kasun i upisao 14 poena i 13 skokovadok je Charles Smith ubacio 11 poena. David Bluthenthal je s 15 poena bio najefikasniji kod Maccabija.

Najprijatnije iznenađenje Top 16 faze Eurolige svakako je Prokom, koji je to potvrdio i večeras. U sjajnoj atmosferi u dvorani u Gdyniji poljski prvak je nanio prvi poraz CSKA-u (88:81). Sada Prokom na vrhu tabele ima identičan skor kao i CSKA, 3-1.

David Logan je sa 22 poena predvodio Prokom do pobjede, Woods je dodao 19, a Jagla 18, dok je naš reprezentativac Ratko Varda upisao 15 poena i 6 skokova. U timu CSKA najbolji su bili Trajan Langdon sa 20 i Ramunas Šiškauskas sa 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.