Varda potpisao za Olimpiju

Bivši bh. reprezentativac našao klub

Varda potpisao za Olimpiju

Ratko Varda je samo nekoliko dana nakon što je napustio reprezentaciju Bosne i Hercegovine našao novi klub.

Iskusni igrač (1979, 213 cm) potpisao je jednogodišnji ugovor sa ljubljanskom Olimpijom u čijem dresu će između ostalog nastupati u Euroiligi i NLB ligi.

Varda je prošle sezone igrao u poljskom Asseco Procomu sa kojim je osvojio titulu uz učinak od 9.8 poena, 5.4 rampi i 1.9 ukradenih lopti po meču. U VTB ligi prosjek mu je bio 7.7 poena i 4 skoka, a u Euroligi 13.3 poena i 4.5 skokova po susretu.

Ratko je nastupao i na All-Star meču u Poljskoj i bio je član druge najbolje petorke prvenstva. Tokom karijere je nastupao i za Partizan, Real Madrid i Žaligiris kao i za NBA ekipe Washington i Detroit.

Olimpija je dovođenjem Varde zaokružila spisak od 12 igrača za narednu sezonu na kome se još nalaze Woodside, Green, Blažič, Ćapin, Thompson, Murić, Jagodnik, Markota, Bertans, Špan i Salin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.