Varda produžio sa Prokomom

Varda produžio sa Prokomom

Bh. reprezentativni centar Ratko Varda produžio je ugovor sa Prokomom na još jednu sezonu i ponovo će igrati Euroligu.

Iako je bilo govora kako će se Varda vratiti u ACB ligu u redove Menorce, za koju je već igrao, Varda je na kraju, ipak, ostao u poljskom prvaku u kojeg je stigao sredinom prošle sezone.

Njegovim dolaskom Prokom je zaigrao mnogo bolje i Varda je uz Logana i Woodsa bio jedan od najzaslužnijih igrača za plasman tima iz Sopota u četvrtfinale Eurolige.

31-godišnji Varda je prije Prokoma igrao još za Partizan, Detroit, Washington, Olimpiju, Apolon, Bešiktaš, Kijev, Menorcu, Real Madrid, Žalgiris i Khimki. Ovog ljeta je bio ponajbolji naš igrač u kvalifikacijama za Eurobasket u Litvaniji.

Prokom se u Euroligi nalazi u grupi A zajedno sa Maccabijem, Cajom Laboral, Partizanom, Žalgirisom i timom koji izbori plasman kroz kvalifikacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti