Vardin Asseco doživio i peti poraz

Euroliga, 5. kolo

Vardin Asseco doživio i peti poraz

Večeras je odigrano pet utakmica petog kola košarkaške Eurolige, a Asseco Prokom našeg Ratka Varde je upisao i peti poraz ove sezone. Večeras su poraženi na gostovanju kod Maccabija.

U prvoj utakmici Žalgiris je pobijedio Khimki rezultatom 73:65, a domaće je do pobjede predvodio Dainus Salenga sa mršavih 11 koševa, dok je najbolji kod ruske momčadi bio Zoran Palinić sa 14 ubačenih poena.

Maccabi je u svojoj Nokia Areni savladao Asseco sa visokih 99:58, a najbolji na parketu u pobjedničkoj ekipi je bio Chuck Eidson sa 20 koševa, dok su najefikasniji kod gostiju bili J.R. Giddens i Daniel Ewing sa po 14 koševa. Naš reprezentativac Ratko Varda ubacio je 10 koševa i upisao četiri skoka za Asseco.

Unicaja je na gostovanju u jednoj veoma zanimljivoj utakmici savladala Brose Baskets sa 65:69. Kod gostiju je Joel Freeland ubavio 19 koševa, dok je kod domaćih najefikasniji bio Brian Roberts sa 13 koševa.

Igor Rakočević je sa 21 košem predovido Efes Pilsen do pobjede nad CSKA Moskvom od 86:72, a kod gostiju je najbolji na parketu bio Vorontsevich sa 15 koševa.

Armani Jeans Milano je poražen od Panathanaikosa na svom parketu rezultatom 71:81.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.