Varese slavio u derbiju kola

Porazi bh. internacionalaca

Varese slavio u derbiju kola

U utakmicama trećeg kola Legebasket klubovi naših reprezentativaca Nihada Đedovića i Edina Bavčića doživjeli su domaće poraze. Lottomatica je poražena od Cantua, a Brindisi od Cremone.

Lottomatica je neočekivano poražena na svom parketu od Cantua rezultatom 66:78. U porazu rimskog sastava Nihad Đedović je odigrao 20 minuta i za to vrijeme je upisao 9 poena i 3 skoka. Vladimir Micov je sa 19 poena predvodio goste do pobjede.

Edin Bavčić je u porazu Brindisija od Cremone 64:71 igrao 22 minute, nije se upisao u strijelce, a imao je 5 skokova. Najzaslužniji za pobjedu Cremone bili su Marko Milič sa 20 poena i 5 skokova i Artur Drozdov sa 15 poena i 9 skokova.

Varese je u ovu sezonu ušao s velikim ambicijama, a pobjeda u derbiju kola nad Montepaschijem potvrđuje da takve najave nisu bile samo šuplja priča. Varese je bio bolji rezultatom 87:86, a prvo ime utakmice bio je Thomas Jobey sa 21 poenom.

Jonas Maciulis je sa 17 poena i 10 skokova vodio AJ Milano do pobjede nad Biellom (81:72), a pobjedu je upisao i Virtus Bologna nad Avellinom (73:66). Potop favorita u ovom kolu upotpunjen je porazom Benettona od Montegranara (79:72).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.