Vasileiadis se nada nastupu na SP
Vasileiadis trenutno igra u odličnoj formi

Mundobasket 2010

Vasileiadis se nada nastupu na SP

Nakon sjajne utakmice u prošlom kolu, kada je ubacio 27 poena i donio pobjedu Xacobeu nad Lagun Arom, te zaradio epitet MVP-a kola u ACB ligi, Kostas Vasileiadis ponovo razmišlja o nacionalnom timu.

Kostas Vasileiadis igra u odličnoj formi za klub u kojem igra i naš Nihad Đedović. 26-godišnji bek šuter je igrao za sve mlađe selekcije Grčke, a sada se nada i nastupu za A tim.

„Grčka reprezentacija je moja opsesija. Posljednjih pet, šest godina, stalno sam razmišljao o igranju za reprezentaciju, ali me je nekoliko povreda spriječilo u tome. Sada sam 100 posto spreman, igram u dobroj formi u klubu i nadam se nastupu na SP u Turskoj“, kaže Vasileiadis.

Na EP do 20 godina, koje je održano u Grčkoj 2004. godine, Vasileiadis je imao prosjek 25,5 poena po utakmici, a bio je i vodeći kradljivac lopti prvenstva sa 3,1 ukradenom loptom po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.