Vasiliadis trojkom srušio Valenciju

Vasiliadis trojkom srušio Valenciju

Midhat Šljivak

Košarkaši Bilbaa savladali su večeras na gostovanju ekipu Valencije 61:60 u prvom susretu 4. kola grupe J Eurocupa.

Prva dionica donijela je vrlo izjednačenu košarku. Bilbao je na mali odmor otišao sa minimalnim vodstvom 20:18, nakon poena Milovana Rakovića u posljednjoj sekundi.

Valencia je potom zaigrala mnogo bolje. Limitirali su goste na samo devet poena u ovoj dionici, a oni su postigli 19, pa se na odmor otišlo sa osam poena prednosti za Valenciju 37:29.

U nastavku se Bilbao u postpunosti vratio u susret. Nakon 30 minuta igre stigli su do mins pet 50:45,  da bi serijom 11:0 u posljednjoj dionici stigli do vodstva.

Probudila se potom Valencija koja je u zadnjih nekoliko sekundi ušla sa dva poena prednosti, da bi Kostas Vasiliadis trojkom 2,1 sekundu prije kraja donio pobjedu Bilbau.

Vasiliadis je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 14 poena, dok su isti broj poena u domaćem sastavu ubacili Doellman, Lishchuk i Martinez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.