Vasilić: Nismo ispoštovale zadatke iz svlačionice

Košarkašica Orlova nakon poraza

Vasilić: Nismo ispoštovale zadatke iz svlačionice

D. Vejo

Košarkašice sarajevskog Play off-a jučer su u okviru četvrtog kola ženske košarkaške lige BiH slavile u Banjaluci protiv domaće ekipe Orlova rezultatom 80:50.

Za visok poraz, Banjalučanke ne traže alibi, ali su svjesne gdje im je u ovom meču bila slabost.

"Mislile smo da će utakmica biti neizvjesna. Play off je cijeli meč držao pod kontrolom i imao prednost. Bile su dominantnije na centarskoj poziciji gdje se mi nismo baš najbolje snašle. Nedostaje nam na poziciji centra Simona Borić koja se povrijedila te smatram da je i to uticalo na našu igru. Loše izdanje ne možemo opravdati njenim izostankom, više smo doprinjele time što nismo ispoštovale zadatke koje nam je trener zadao. Svaka utakmica nam je novo iskustvo, pa tako i ova. Nastavljamo sa treninzima i spremanjem za naredne mečeve", rekla je za SportSport.ba košarkašica Orlova, Vanja Vasilić.

Podsjetimo, Vanja važi za jednu od mladih i talentovanih košarkašica na ovim prostorima, koja je nosila dres reprezentacije BiH u kategorijam U18 i U20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi